Bancile de pe Wall Street au fost avertizate de oficiali americani ca ar putea fi tinta unor atacuri ale retelei al-Qaida, informeaza AFP.

Oficialii serviciilor de informatii americane si-au exprimat preocuparea in privinta riscului trimiterii unor colete-capcana cu bombe sau substante chimice de catre agenti al-Qaida din Yemen, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit postului NBC, "nu exista indicii privind riscul unui complot" impotriva unui patron al institutiilor de pe Wall Street.

Institutiile care ar putea fi vizate, intre care Goldman Sachs, Citibank, JP Morgan Chase sau Barclays, au fost alertate de unitatea antiterorista a FBI.

Politia a recomandat bancilor sa verifice cu atentie coletele primite.

Dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, Bursa din New York si Citicorp Center au facut obiectul unor comploturi teroriste.

Preocuparile serviciilor de informatii americane au aparut dupa o serie de materiale care contineau indemnuri la jihad publicate in revista Inspire, a retelei teroriste al-Qaida.

Amenintarile prezentate in aceasta revista trebuie tratate cu seriozitate, apreciaza Peter King, un congresman al carui nume a aparut in revista Inspire.

Citeste si: SUA considera Marea Britanie periculoasa

SUA, avertizate de Arabia Saudita privind atentatele cu colete-capcana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.