Armata egipteana a blocat, marti dimineata, accesul in Cairo, dar si in alte orase, unde manifestantii intentionau sa participe la un "mars de un milion" de persoane, prevazut la apelul miscarii de contestare, care cere plecarea presedintelui Hosni Mubarak de la putere.

Autostrada care face legatura intre Alexandria si Cairo este blocata, la un kilometru de capitala, de un baraj al armatei, potrivit unui jurnalist AFP.

Camioane de marfa si masini au format o coloana, asteptand sa poata trece, in timp ce soldatii impiedicau cu fermitate trecerea vehiculelor in directia capitalei.

Potrivit unui alt jurnalist AFP, citat de MEDIAFAX, iesirile din orasele Mansura (delta), Suez (est) si Fayyum (la sud de Cairo) au fost, de asemenea, blocate de armata.

  • Traficul feroviar este suspendat, de luni, iar linia de metrou care asigura legatura intre Cairo si Shubra el-Kheima (20 de kilometri la nord) a fost inchisa. Numerosi locuitori din Cairo, care incercau sa ajunga la locul de munca, in apropierea capitalei, nu au putut sa ajunga, din cauza acestor blocaje.

Zeci de mii de persoane incepeau, marti dimineata, sa se adune la Cairo, pentru a participa la o zi de manifestatii uriase, pe care opozitia le doreste hotaratoare, dupa o saptamana de mobilizare fara precedent contra presedintelui Hosni Mubarak.

Armata s-a angajat sa nu faca uz de forta, apreciind ca revendicarile poporului sunt "legitime", dar a cerut manifestantilor sa se exprime prin mijloace pasnice.

  • Zeci de mii de persoane au inceput sa se adune la Cairo inca de dimineata, in pofida blocarii accesului spre oras de catre armata.

Numerosi manifestanti, dintre care unii arborau drapelul egiptean, s-au indreptat spre piata Tahrir, devenita epicentrul revoltei populare fara precedent de la sosirea la putere a lui Mubarak, in 1981.

Miscarea de contestare, fara precedent de la sosirea la putere a lui Mubarak, in 1981, a inceput la 25 ianuarie. In cadrul protestelor violente s-au inregistrat cel putin 125 de morti si mii de raniti.

Citeste si: Google sare in ajutorul protestatarilor "cenzurati" din Egipt

[VIDEO] Egiptul, prima tara care a interzis internetul

Citeste si:
Sorin Bontea a avut primul job la 16 ani. Nu i-a fost deloc ușor:...
Sorin Bontea a avut primul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.