Google a lansat un serviciu special prin care le permite persoanelor aflate in Egipt sa trimita mesaje pe Twitter prin formarea unui numar si inregistrarea unui mesaj vocal, dat fiind ca accesul la internet ramane restrictionat, pe fondul protestelor fata de guvernul local.

"Ca multe alte persoane, am urmarit stirile din Egipt, gandindu-ne ce putem face sa ii ajutam pe oamenii de acolo. (...) (Este) munca noastra de weekend, care (speram) va ajuta mai multi egipteni sa se faca auziti", se arata pe blogul oficial al Google.

Noul serviciu, pe care Google l-a realizat in colaborare cu ingineri de la Twitter, le permite persoanelor sa formeze un numar de telefon si sa lase un mesaj vocal. Mesajul vocal este transformat imediat intr-un fisier audio care este trimis catre Twitter folosindu-se eticheta #egypt, potrivit reprezentantilor Google.

  • Pentru utilizarea acestui serviciu nu este nevoie de conexiune la internet, informeaza Reuters.

Persoanele care doresc sa foloseasca acest serviciu au la dispozitie trei numere de telefon: +16504194196 sau +390662207294 sau +97316199855.

Site-uri de socializare precum Twitter sau Facebook au fost instrumente importante de comunicare pentru protestatarii din Egipt, care au iesit in strada inca de saptamana trecuta pentru a-si exprima nemultumirea fata de regimul presedintelui Hosni Mubarak.

Accesul la internet, precum si serviciile SMS au fost suspendate in Egipt. Luni, ultimul furnizor de servicii de internet din Egipt care mai functiona, cel al grupului Noor, a fost inchis. [[VIDEO] Egiptul, prima tara care a interzis internetul]

  • Pe de alta parte, o sursa apropiata companiei Google, care are ca motto sintagma "Don't Be Evil", a declarat ca grupul american nu vrea sa sustina una dintre parti, in conflictul din Egipt, ci sa faciliteze accesul la informatii, transmite MEDIAFAX.

YouTube, platforma controlata de Google, a transmis live informatiile difuzate de Al Jazeera despre evenimentele din Egipt.

Zeci de mesaje vocale transformate in fisiere audio au fost publicare, luni, pe Twitter. Cele mai multe astfel de mesaje provin de la egipteni care descriu situatia din diferite parti ale tarii. "Guvernul inmulteste zvonurile privind jafurile si violenta. Singurul incident de talharie si jaf a fost comis chiar de politisti", se arata intr-un mesaj audio de pe Twitter al unui vorbitor de limba engleza.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Citeste si: [VIDEO]: Criza in Egipt: Vor reusi protestatarii "sa-l dea jos" pe Mubarak?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.