Danemarca are, de sambata dimineata, un nou mostenitor la tron. Printesa Mary, sotia printului mostenitor Frederik al Danemarcei, a nascut, cu doua saptamani inainte de termen, un baietel de trei kilograme si jumatate. Micutul masoara 51 de centimetri.

Conform traditiei Casei Regale daneze, copilul ar trebui sa primeasca numele de Christian. Legile nescrise spun ca mostenitorii la tron de sex barbatesc trebuie sa se numeasca succesiv Frederik si Christian. ,Este o bucurie nemasurata pentru noi" a spus fericitul tata la nasterea micutului. Printul Frederik a taiat el insusi cordonul ombilical al fiului adus pe lume intr-o maternitate din Copenhaga. ,Am fost de mare ajutor" a glumit pe acesta tema proaspatul tatic scapat de emotii.

Printesa Mary, in varsta de 33 de ani, a fost internata doua zile la mijlocul lui septembrie, pentru contractii premature, fapt care a creat emotii intregii Danemarce. Casa Regala anuntase sarcina printesei la sfarsitul lui aprilie, cand perechea princiara tocmai se intorsese dintr-o calatorie in Asia. Mary si Frederik nu cunoasteau sexul bebelusului inainte de nastere.

Nou-nascutul este a saptea generatie a familiei regale Gluecksburg si acum al doilea in linia succesiunii la tron, dupa tatal sau. Frederik, in varsta de 37 de ani, fiul cel mare al reginei Margareth a II-a, este casatorit din mai 2004 cu australianca Mary Donaldson. Cei doi s-au cunoscut in urma cu cinci ani in timpul Olimpiadei de la Sydney, intr-un bar. Nasterea fiului lor, al treilea nepot al reginei Margareth, in varsta de 65 de ani, a fost salutata cu 21 de salve de tun din Copenhaga si din nordul capitalei daneze, de la Castelul Kronborg. ,Este un eveniment fericit pentru intrega Danemarca", a afirmat premierul danez Anders Fogh Rasmussen.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.