Primul presedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, este "foarte bolnav", dar "nu in pericol" de moarte, a anuntat o sursa apropiata eroului luptei impotriva apartheidului, in varsta de 92 de ani, spitalizat de miercuri la Johannesburg, relateaza AFP.

"Batranul este foarte bolnav, dar nu este in pericol" de moarte, a anuntat aceasta sursa, sub protectia anonimatului.

"El nu s-a refacut, pana acum, dar asteptam sa fie externat vineri din spital", a adaugat aceeasi sursa, transmite MEDIAFAX.

Surse medicale contactate de AFP nu au confirmat si nici nu au infirmat aceste afirmatii.

Nicio informatie oficiala asupra starii sanatatii lui Mandela nu a mai fost furnizata, de la un comunicat al Fundatiei care gestioneaza activitati de caritate in numele sau, miercuri, in care se anunta ca a fost spitalizat la Johannesburg pentru efectuarea unor "examene de rutina".

Fostul presedinte a fost internat "pentru teste, dar medicul a hotarat sa il tina sub observatie", a adaugat sursa apropiata de Mandela.

Potrivit acestei surse, presedintele sud-african, Jacob Zuma, care participa la Forumul Economic de la Davos, a fost informat despre starea predecesorului sau. Dar s-a hotarat ca acesta sa ramana la reuniunea decidentilor economici si politici din intreaga lume, pentru a nu genera speculatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.