Atentatul de la Moscova era prevazut, initial, sa aiba loc in noaptea de Revelion, dar, din cauza exploziei accidentale a bombei, atacul a avut loc luni, pe aeroportul din Domodedovo.

Potrivit cotidianului Moskovski Komsomolet, care citeaza surse din cadrul serviciilor secrete, un grup de trei femei si un barbat, originari din Caucazul rus, pregateau inca din noiembrie un atentat in Piata Manej, langa Kremlin, in noaptea de Revelion, scrie MEDIAFAX.

Cotidianul subliniaza ca serviciile speciale ruse au primit informatii in acest sens la jumatatea lui decembrie.

"Asemenea informatii din partea FSB (serviciul federal de securitate) intervin destul de frecvent. Bineinteles, tinem cont de ele, dar ne amintim de fiecare data povestea copilului care striga ca vine lupul", a declarat un oficial din cadrul politiei, citat de publicatie.

Dar, la 31 decembrie, cu cateva ore inaintea atacului de atunci, un mesaj primit pe mobilul presupusei femei kamikaze, pe cand inca se mai afla intr-o casa din cartierul Kuzminki, la Moscova, ar fi activat detonatorul de la centura cu explozivi pe care o avea asupra sa.

Cei trei complici ar fi hotarat, atunci, sa schimbe tinta. "Atacul contra aeroportului a inceput sa fie planificat imediat dupa esec", a apreciat Moskocski Komsomolet.

"Potrivit serviciilor speciale, pregatirea actului terorist la Domodedovo a avut loc intr-un apartament, la Zelenograd (in regiunea Moscovei)", continua cotidianul.

"La 20 ianuarie, cekistii (agenti din cadrul FSB) au efectuat o vasta operatiune la Zelenograd, cu scopul de a opri teroristii, dar aceasta s-a terminat, ca de obicei, fara niciun rezultat", afirma publicatia.

Inca de luni, agentia RIA Novosti a anuntat ca serviciile ruse erau la curent cu iminenta unui atentat si mentiona explozia accidentala a bombei la Kuzminki, la sfarsitul lui decembrie.

Anchetatorii rusi nu au dat, pentru moment, nicio informatie asupra demersurilor lor, in timp ce miscarea rebela care submineaza Caucazul rus figureaza ca principalul suspect in atentatul sinucigas in care, luni, pe aeroportul Domodedovo, au fost ucise 35 de persoane.

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.