O persoana a murit, iar cel putin alte 13 au fost ranite la Sankt Petersburg, in nord-vestul Rusiei, dupa ce un acoperis al unui hipermarket s-a prabusit, pentru ca nu a fost indepartata zapada de pe el, a anuntat biroul local al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, citat de AFP.

"O persoana a fost ucisa. Este vorba despre o angajata, in varsta de 35 de ani, a hipermarketului Okey. O alta angajata a fost grav ranita", a declarat Andrei Akiabiev, un purtator de cuvant al ministerului.

Potrivit serviciilor de urgenta, contactate de AFP, zece dintre cei 13 raniti au fost spitalizati cu fracturi si comotii.

Zona din nordul fostei capitale imperiale unde se afla supermarketul a fost incercuita de politie. Guvernatorul regiunii, Valentina Matvienko, a efectuat o vizita la locul incidentului.

Un fotograf AFP a vazut fragmente de acoperis metalic acoperit de zapada.

"Acoperisul s-a prabust partial, pe o suprafata de 500 de metri patrati", a declarat Evgheni Drozdov, seful biroului local al ministerului,conform MEDIAFAX.

Indeparatarea portiunilor de acoperis continua in noaptea de marti spre miercuri. Aproximativ 100 de salvatori din cadrul Ministerului pentru Situatii de Urgenta au fost trimisi la fata locului, dar si aproximativ 20 de vehicule si noua ambulante.

"Acoperisul a cazut peste departamentul de produse lactate. S-a auzit un zgomot teribil", scrie Irina, care se afla in hipermarket la momentul accidentului, pe formul baltinfo.ru. Zgomotul "semana cu o explozie puternica. Ne-a fost foarte frica. Ne-am aruncat pe pamant. Vanzatoarele au luat-o la fuga spre iesire", coninua ea.

"Mai intai am auzit un zgomot. Apoi acoperisul si grinzile au inceput sa cada ca un domino", scrie pe acelasi forum un alt martor anonim.

O ancheta a fost deschisa pentru "incalcarea regulilor protectiei civile", a anuntat agentia Interfax, citand Comitetul de ancheta.

  • Care ar putea fi cauzele prabusirii?
Potrivit serviciului de presa al lui Matvienko, sunt examinate doua ipoteze: "fie acoperisul s-a prabusit sub greutatea zapezii, fie au fost defecte de constructie"
Citeste si:
Casa răsturnată, unică din România. Cum arată atracția cu...
Casa răsturnată, unică din...

Acoperisurile de pe care nu se indeparteaza zapada reprezinta un adevarat pericol la Sank Petersburg.

In Rusia, sute de persoane sunt ranite si ucise, in fiecare an, de blocuri de gheata care cad de pe acoperisuri.

In februarie 2004, aproximativ 40 de persoane au fost ucise, la Moscova, dupa prabusirea unui centru acvatic, al carui acoperis a cazut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.