Gabrielle Giffords, membra democrata a Congresului SUA, ranita grav sambata intr-un atac armat la Tucson, in Arizona, primeste doze de sedativ reduse progresiv, in cadrul tratamentului, si este, prin urmare, "din ce in ce mai receptiva", a anuntat miercuri unul dintre medicii sai, citat de AFP.

In cadrul unei conferinte de presa, doctorul Peter Rhee, traumatolog la Centrul medical universitar din Tucson, s-a declarat optimist cu privire la starea de sanatate a lui Gabrielle Giffords, in varsta de 40 de ani, vizata de un atacator care a ucis sase persoane si a ranit 14, sambata, in timpul unui miting politic, in parcarea unui supermarket, informeaza MEDIAFAX.

"Lucrurile pot merge foarte incet, apoi progresele pot veni foarte repede in unele momente, dar evenimente negative pot sa se produca de asemenea, iar lucrurile pot lua o intorsatura negativa", a explicat doctorul Rhee. [[VIDEO] Membra a Congresului American, impuscata in cap]

Dar "sunt multumit sa constat ca nici unul dintre aceste evenimente negative nu s-a produs pentru moment", a adaugat el, explicand ca reducerea sedativelor administrate lui Giffords o face sa fie "din ce in ce mai receptiva", la patru zile dupa drama.

Membra a Camerei Reprezentantilor din partea statului Arizona, ea a fost victima unui singur glont in cap. La conferintele precedente, medicii sai au subliniat ca faptul ca ea poate raspunde la comenzi simple, cum ar fi apasarea mainii, este un semn pozitiv in ceea ce priveste sansele de refacere.


Autorul atacului, Jared Loughner, in varsta de 22 de ani, a fost arestat dupa imobilizrea lui de catre trecatori. El a fost prezentat luni, pentru prima data, in fata justitiei, la Phoenix. El este investigat pentru crime si tentative de crima.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.