La doar cateva zile dupa ce Discovery Channel a anuntat ca s-a asociat cu Vaticanul pentru a produce un serial TV ale carui episoade vor prezenta cazurile de exorcism investigate in trecut de Biserica Catolica, reprezentantii Sfantului Scaun au negat existenta unei colaborari cu postul american.

"Nici statul Vatican, nici Sfantul Scaun nu au fost de acord cu aceasta colaborare", a declarat, marti, pentru agentia de presa italiana ANSA, ofiterul de presa al Vaticanului, referindu-se la presupusul parteneriat dintre Discovery Channel si Biserica Catolica, incheiat cu scopul de a produce un serial de 10 episoade, intitulat "The Exorcist Files".


Reprezentantii postului Discovery au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca serialul "The Exorcist Files" va prezenta in episoadele sale cazuri neobisnuite - case bantuite, posesiuni demonice - ce au fost anchetate, in trecut, de Biserica Catolica. Potrivit declaratiilor reprezentantilor postului Discovery, serialul va contine secvente filmate in Arhivele secrete ale Vaticanului si interviuri cu cei mai de seama exorcisti din Biserica Catolica, care sunt experti in religie si care apar extrem de rar sau deloc in mass-media, transmite MEDIAFAX.

Marti, parintele Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului, a spus insa ca declaratiile directorilor postului Discovery despre implicarea Bisericii Catolice in acest proiect sunt "false". Reprezentantii Sfantului Scaun au negat informatia potrivit careia ar fi aprobat un astfel de proiect. Ei afirma, totodata, ca anuntul facut de Discovery Channel este "incorect", deoarece in structurile Vaticanului nu exista niciun grup de preoti care sa fie recunoscuti oficial in calitate de exorcisti.

Ritualul de exorcizare implica o serie de gesturi si de rugaciuni prin care se invoca puterea lui Dumnezeu cu stopul de a opri influenta "demonilor" asupra victimelor pe care le poseda. In cadrul Bisericii Catolice, toti preotii pot, in teorie, sa practice exorcismul, insa in realitate, doar cativa se ocupa cu aceasta practica. Acesti preoti trebuie sa primeasca mai intai permisiunea din partea episcopului local pentru a putea sa practice tehnicile acestui ritual. Dupa obtinerea autorizatiei, preotii pot sa practice exorcizarea in diocezele lor, nu in interiorul Vaticanului.

Citeste si:
A murit Grant Imahara, unul dintre prezentatorii emisiunii Mythbusters
A murit Grant Imahara, unul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.