Ministrul grec pentru Imigrare a criticat, duminica, "ipocrizia" statelor europene care si-au exprimat opozitia fata de proiectul de construire a unei bariere la granita cu Turcia, pentru a impiedica imigratia ilegala, relateaza AFP.

"Este ipocrizie sa critici Grecia ca nu asigura securitatea granitelor conform reglementarilor Schengen, dar in acelasi timp sa critici incercarea de a extinde supravegherea la frontiere", a declarat Christos Papoutsis, citat de MEDIAFAX.

"Poate unii ar vrea ca Grecia sa devina o zona de resedinta pe termen lung si un centru de triere pentru imigrantii care vin de pe intreaga planeta pentru a ajunge in alte tari europene", a adaugat el, declarand ca "Grecia nu poate suporta o asemenea povara".

Papoutsis a reamintit ca autoritatile de la Atena solicita revizuirea reglementarilor europene privind migratia, care limiteaza procedurile de azil la tara unde ajung imigrantii.


Grecia intentioneaza sa construiasca o bariera la granita cu Turcia, cu o lungime de 12,5 kilometri, o zona pe unde patrund in tara cei mai multi imigranti ilegali. Proiectul, care a declansat critici in Grecia si a fost primit cu retinere in restul Europei, prevede si instalarea de camere termice si intensificarea activitatii de patrulare.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.