Suspectul arestat dupa comiterea atacului armat din Arizona facuse in ultima vreme o serie de gesturi care starnisera preocuparea apropiatilor sai si care sugereaza o stare de alienare

Jared Lee Loughner, in varsta de 22 de ani, postase pe pagina sa a retelei Myspace o fotografie cu un manual de istorie a Statelor Unite si o arma deasupra cartii, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, pregatise cateva inregistrari video despre controlul mental si despre unitatile speciale americane (SWAT).

Colegii sai de facultate incepusera sa fie ingrijorati in legatura cu comportamentul tanarului. Parintii lui Loughner fusesera convocati de conducerea colegiului, fiind anuntati ca fiul lor va fi supus unor evaluari psihologice.

Toate aceste gesturi si intentii sugereaza ca tanarul incepuse sa se izoleze de societate, era confuz, furios si isi dadea seama ca viata lui se apropia de sfarsit.

Cu toate acestea, politia sussine ca Loughner nu sugerase explicit ca ar putea comite un atac armat de genul celui din Tucson (Arizona).


"Avem motive sa credem ca a venit (la locul atacului) insotit de o alta persoana", a spus Clarence Dupnik, seriful comitatului Pima, care coordoneaza ancheta asupra atacului armat.

El a adaugat ca agresorul are antecedente penale si a refuzat sa discute cu politistii in timpul interogatoriilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.