Grecia va efectua controale asupra imigrantilor aflati pe teritoriul tarii, pentru a stabili cati dintre acestia au drept de azil si a-i expulza pe cei aflati ilegal in tara.

"Cei care indeplinesc conditiile pentru a se intoarce in tarile de origine se vor intoarce si, indiferent care este situatia, daca vor fi constatate incalcari ale legii, vor primi bilete pentru revenirea in tara lor si vor pleca", a declarat, sambata, ministrul adjunct al Muncii, Anna Delara, potrivit MEDIAFAX.

Grecia se confrunta cu o crestere importanta a numarului de imigranti si solicitanti de azil, capacitatile de primire ale statului elen fiind suprasolicitate, intr-un moment de criza economica si sociala.

Administratia care gestioneaza cererile de azil este depasita de situatie, iar 47.000 de solicitanti asteapta, in unele cazuri timp de mai multi ani, pronuntarea unei decizii.

Organizatiile pentru drepturile omului au criticat in repetate randuri tratamentul inadecvat aplicat persoanelor care se refugiaza in fata conflictelor din Africa, Orientul Mijlociu sau subcontinentul indian. Solicitantii de azil si imigrantii sunt cazati in centre de detentie, in celule aglomerate si inadecvate, majoritatea fiind eliberati, in cele din urma, cu ordine de expulzare.

Potrivit Inaltului Comisariat ONU pentru refugiati (UNHCR), cei mai multi dintre solicitantii de azil provin din Afganistan, Irak si Somalia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.