Autoritatile sanitare din Lituania au anuntat, joi, primele doua decese din tara din cauza gripei cu virus A/H1N1.

Un septuagenar si un tanar in varsta de 27 de ani au decedat in urma complicatiilor provocate de aceasta gripa, a declarat Centrul lituanian pentru SIDA si boli infectioase, transmite MEDIAFAX, citand AFP.

Potrivit centrului, 88.000 de persoane s-au vaccinat impotriva gripei in Lituania pana la sfarsitul lui 2010. Aproximativ 48 din 10.000 de locuitori sufera de gripa sau de o boala infectioasa a cailor respiratorii in aceasta tara.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat in august incheierea pandemiei de gripa cu virus A/H1N1, care a panicat intreaga planeta in urma cu un an, inainte de a se dovedi "moderata" si in mod net mai putin devastatoare decat o simpla gripa sezoniera.

Alerta a fost ridicata deoarece noul virus A/H1N1, care a provocat aproximativ 18.500 de decese in lume de la descoperirea sa in aprilie 2009 si pana in august 2010, a "incetat practic sa mai faca ravagii".

Citeste si: OMS: 'Varful pandemiei A/H1N1 nu a trecut'

[VIDEO] Robotul-cobai, simulator pentru gripa porcina


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.