Premierul ungar, Viktor Orban, a carui tara detine presedintia semestriala a UE, a admis, joi, ca este "dificil" pentru Romania si Bulgaria sa adere la Schengen din cauza opozitiei unora dintre statele membre, dar a promis ca Ungaria va depune toate eforturile pentru indeplinirea acestui obiectiv.

Potrivit paginii electronice a agentiei Bloomberg, Orban a admis ca in prezent este "dificil" pentru cele doua tari sa adere la Schengen din cauza opozitiei unora dintre tarile membre.

El a promis insa sa depuna toate eforturile necesare pentru ca Bulgaria si Romania sa adere la spatiul Schengen, dupa recentele indoieli emise de Franta si Germania, care considera ca cele doua tari nu sunt inca pregatite. [Franta si Germania nu vor Romania in Schengen]

"Ungaria este angajata ferm in primirea Romaniei si Bulgariei in zona Schengen", a mai declarat el, citat de European Voice in pagina electronica.


Totodata, biroul ministrului ungar de Interne, Sandor Pinter, a dezmintit, joi, informatiile anterioare, potrivit carora presedintia ungara a UE sprijina amanarea aderarii Bulgariei si Romaniei la spatiul Schengen pana dupa luna octombrie, relateaza site-ul Novinite.com.

Joi dimineata, presa a publicat o declaratie a acestuia in care afirma ca Romania si Bulgaria vor adera la Schengen nu in martie, asa cum era planificat initial, ci nu mai devreme de octombrie, asa cum au cerut tari ca Franta si Germania.

Postul national de radio din Bulgaria a contactat biroul de presa al ministrului ungar de Interne, care a explicat ca declaratiile lui Pinter au fost "nu au fost intelese si au fost interpretate gresit". [Amanarea aderarii la Schengen: Adevar sau eroare diplomatica?]

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Füzes Oszkár, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca pozitia tarii sale nu s-a schimbat, precizand ca Ungaria sprijina deplin Romania si Bulgaria in eforturile acestora pentru intrarea in Schengen la termen. [Ungaria vrea frontiera libera cu Romania]

O declaratie oficiala din partea Ministerului ungar de Interne este asteptata in cursul zilei de joi.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Citeste si: Adrian Severin: Franta ar trebui exclusa din Schengen!

Daily Mail: Romania, unul dintre "partenerii" europeni dezagreabili


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.