Romania nu accepta cu usurinta amanarea aderarii la Spatiul Schengen, tensiunile intre Bucuresti si Comisia Europeana fiind in crestere, comenteaza site-ul postului RTBF (Radio Television Belge Francophone).

Franta si Germania au anuntat ca, deocamdata, nu vor accepta aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, argumentand ca cele doua tari nu intrunesc toate garantiile de securitate, noteaza RTBF, citata de MEDIAFAX.

"In 2007, era clar pentru toata lumea ca Romania si Bulgaria nu erau pregatite sa adere la Uniunea Europeana. Comisia Europeana indica probleme cu coruptia, infractionalitatea si traficul de toate tipurule in cele doua tari. Dar europenii au decis sa accepte Romania si Bulgaria in baza unui mecanism inedit", reaminteste RTBF, referindu-se la Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV).

Dupa anuntul Frantei si Germaniei privind amanarea aderarii la Schengen si in contextul expulzarii romilor din Italia si Franta, relatiile intre Romania si unii parteneri europeni sunt foarte tensionate. Romania si-a exprimat nemultumirea si a anuntat ca nu mai doreste Mecanismul de supraveghere, subliniaza RTBF. "Comisia Europeana a reactionat imediat, explicand ca acest mecanism a fost decis de statele membre UE si ca Romania nu poate renunta la el. Supravegherea se va incheia atunci cand vor fi solutionate problemele in Romania si Bulgaria, a precizat CE", noteaza RTBF.

Citeste si: Romania ar putea "lovi" in Croatia pentru a adera la Schengen

CE catre Baconschi: Suprimarea MCV este o decizie a Comisiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.