Politia britanica a difuzat marti o inregistrare video realizata in momentul atacului asupra masinii printului Charles si a sotiei acestuia, Camilla, in timpul manifestatiei de la inceputul lui decembrie din Londra, pentru a incerca sa identifice mai multi suspecti, relateaza AFP.

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate in cartierele Regent Street si Oxford Circus, unde masina Rolls Royce a cuplului, care mergea la o serata, a fost atacata cu diverse obiecte, patata cu vopsea si i s-a spart un geam, in timpul manifestatiei studentilor impotriva cresterii taxelor universitare, scrie MEDIAFAX.

"In pofida calitatii proaste a imaginilor, anchetatorii apreciaza ca publicul ar trebui sa poata recunoaste persoanele
" care apar pe aceasta inregistrare, a explicat intr-un comunicat Politia Metropolitana din Londra (Met), cerand oricarei persoane care dispune de informatii sa le impartaseasca, chiar sub acoperirea anonimatului.

Inregistrarea video prezinta o tanara cu un mantou negru si cu ochelari, in timp ce se pregateste sa sparga un geam al uneia dintre masinile coloanei oficiale. Ea este insotita de un barbat, pe care politia vrea sa il audieze ca martor.

Politia se intereseaza, de asemenea, de alti doi suspecti, doi barbati care ataca separat masina.

[VIDEO] Masina Printului Charles, atacata de protestatari

Nici printul Charles, nici ducesa de Cornouailles nu au fost raniti in acest incident. Camilla a intrat totusi "in contact" cu un baston agitat de unul dintre agresori, potrivit formulei folosite de anchetatori.

Aceasta agresiune a provocat tensiuni in Marea Britanie, iar fotografia ducesei de Cornouailles, cu gura deschisa de uimire, vizibil ingrozita, a detinut prima pagina a ziarelor din ziua urmatoare.

Incidentul a ridicat semne de intrebare cu privire la protectia cuplului princiar. Comandantul Met, Paul Stephenson, si-ar fi prezentat demisia dupa incident, potrivit unor publicatii, dar aceasta i-ar fi fost refuzata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.