Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a fost palmuit de un comandant militar, in ianuarie 2010, in cursul unei reuniuni tensionate pentru gasirea metodelor de reprimare a protestelor postelectorale, arata documente dezvaluite de WikiLeaks

Incidentul, care se pare ca a avut loc in cursul unei reuniuni a Consiliului Suprem de Aparare Nationala la doua saptamani dupa uciderea mai multor protestatari, a fost descris intr-un mesaj diplomatic american trimis la Washington de ambasada americana din Azerbaidjan in februarie 2010, relateaza MEDIAFAX, citand editia online a New York Times.

Potrivit unei surse iraniene, presedintele Mahmoud Ahmadinejad a fost palmuit de Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revolutiei, pentru ca sugerase ca unele dintre masurile restrictive impuse presei ar trebui relaxate.

Potrivit sursei, Ahmedinejad declarase ca "lumea se simte sufocata", sugerand acordarea unor drepturi sociale si personale suplimentare. Mohammed Ali Jafari s-a enervat si a spus: "Va inselati! (De fapt) Dumneavoastra ati creat aceasta dezordine! Iar acum vreti sa dati mai multa libertate presei?!". Conform oficialului iranian citat in mesajul diplomatic american, Jafarli l-a palmuit pe Ahmadinejad, iar reuniunea a fost anulata dupa acest incident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.