Cei 33 de mineri chilieni salvati dupa ce au petrecut 69 de zile blocati in subteran, la o adancime de peste 600 de metri, au fost desemnati marti drept "echipa anului" de cotidianul britanic The Times.

"Anul a fost marcat de inundatii, cutremure, nori de cenusa si austeritate, dar a compensat cu o poveste dramatica de curaj uman si pionierat care a depasit granitele nationale si a dat intregii lumi ocazia de a se bucura", scrie The Times.

"Ne vom aminti 2010 drept anul incredibilei salvari a celor 33 de mineri chilieni care au fost ingropati la o adancime de jumatate de mila, sub desertul Atacama (...) si au supravietuit cea mai lunga perioada in subteran", adauga ziarul, transmite MEDIAFAX.

"Este vorba despre oameni obisnuiti, prinsi intr-o situatie extraordinara, care s-au dovedit a fi la inaltimea provocarii. Hotararea lor a inspirat milioane de oameni. De aceea, The Times i-a desemnat pe drept «echipa anului»", afirma cotidianul britanic.

Cei 33 de mineri au fost blocati in subteran in data de 5 august, intr-o mina de cupru din nordul tarii. Dupa accident, ei nu au avut nici un contact cu lumea exterioara timp de 17 zile, pana la 22 august, cand o sonda a echipelor de salvare a revenit la suprafata cu un mesaj din partea minerilor. La 13 octombrie, ei au revenit la suprafata, cu ajutorul unei capsule construite special si la capatul unei operatiuni de salvare spectaculoase, urmarite in intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.