Coreea de Sud va efectua saptamana viitoare manevre militare navale in aproximativ 20 de locuri diferite, dintre care niciunul nu este aproape de frontiera maritima cu vecinul sau din Nord, a anuntat duminica armata sud-coreeana.

Manevre cu munitie de razboi vor avea loc in perioada 27-31 decembrie in 23 de locuri diferite, in apropiere de trei coaste ale peninsulei coreene, a anuntat Statul Major, conform MEDIAFAX.

Dar niciunul dintre exercitii nu se va desfasura in apropierea frontierei maritime navale cu Coreea de Nord, in Marea Galbena, potrivit informatiilor furnizate de armata.

Phenianul contesta frontiera maritima, denumita Linia de limita nord (NLL), decisa de Natiunile Unite dupa razboiul Coreei (1950-1953).

"Acest lucru face parte din exercitiile noastre regulate, implicand fortele terestre, maritime si aeriene", a declarat un purtator de cuvant al Statului Major, adaugand ca Agentia de stat pentru dezvoltare va desfasura teste in largul coastei occidentale.

Zona din apropierea Liniei de limita nord a fost teatrul mai multor batalii navale, in 1999, 2002 si noiembrie 2009.

In martie 2010, o fregata sud-coreana a fost atacata cu o torpila in aceasta zona si 46 de marinari au murit. O ancheta internationala a conchis ca Phenianul este responsabil, dar acesta a dezmintit.

La 23 noiembrie, artileria nord-coreeana a lansat 170 de obuze in directia unei insule sud-coreene la cativa kilometri de coaste, provocand moartea a patru sud-coreeni.

De o saptamana, Seulul a efectuat numeroase manevre militare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.