Autoritatile americane au descoperit un complot terorist care urmarea comiterea de atacuri simultane in hoteluri si restaurante din Statele Unite, prin introducerea in mancarea servita a unor substante otravitoare.

In cadrul acestui complot, s-ar fi urmarit folosirea a doua substante otravitoare - ricina si cianida - care urmau sa fie introduse in mancare, relateaza MEDIAFAX, citand pagina electronica a CBS.

Suspectii ar avea legaturi cu aceeasi grupare care a incercat sa arunce in aer avioane-cargo deasupra coastei de est a Statelor Unite in luna octombrie, Al-Qaida din Peninsula Arabica. Potrivit unui mesaj de propaganda al organizatiei, este importanta "atacarea inamicului prin operatiuni de mai mica anvergura, dar mai frecvente", pentru a "impovara si mai mult o economie deja aflata in declin".

Manuale si inregistrari video postate pe site-uri jihadiste arata cat de usoara este crearea ambelor substante, o cantitate extrem de mica din acestea fiind letala pentru om.

Luni, purtatorul de cuvant al Departamentului de Securitate Interna, Sean Smith, a declarat: "Agentiile de contraterorism si securitate interna au depus in ultimii ani eforturi ample pentru a contracara toate tipurile de atacuri teroriste, inclusiv cele neconventionale care folosesc materiale chimice, biologice, radiologice si nucleare".

Cititi si: Talibanii pakistanezi vor ataca SUA si Europa

[VIDEO] Care sunt tintele teroristilor in Europa?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.