Echipe de teroristi si-ar fi selectat tintele in Europa si sunt pregatite sa atace aeroporturi si atractii turistice, precum Turnul Londrei, Turnul Eiffel si Catedrala Notre Dame din Paris, Turnul TV din Alexanderplatz si Hotelul Adlon de langa Poarta Brandenburg din Berlin.

Potrivit tabloidului britanic News of the World, printre tintele teroristilor care planuiesc atentate de amploare in Europa figureaza Turnul Londrei si o gara importanta neprecizata din capitala Marii Britanii, conform informatiilor furnizate serviciilor americane de spionaj de un terorist aflat in detentie.

Cetateanul german Ahmed Sidiqi, de 36 de ani, un fanatic antrenat de al-Qaida, a mentionat de asemenea ca tinte Turnul Eiffel si Catedrala Notre Dame din Paris, Turnul TV din Alexanderplatz, Hotelul Adlon de langa Poarta Brandenburg si Gara Centrala din Berlin, informeaza MEDIAFAX.

Oficialii serviciilor de spionaj au informatii ca echipele de teroristi si-au selectat tintele, au incheiat supravegherea lor, au pus la punct modalitatile de a evita sa fie capturati si sunt pregatiti sa lanseze in orice moment atacuri asupra unor aeroporturi si atractii turistice sau hoteluri din Europa, au declarat surse citate de postul american ABC News.

  • Conform surselor, complotistii au incheiat etapa de supraveghere, au discutat cu organizatia al-Qaida din Pakistan si au primit aprobarea de a lansa atacurile. Oficialii declarasera anterior ca insusi Osama ben Laden a aprobat planul de atac.

Suspectii ar include cetateni britanici si germani, care ar putea fi de origine afgana sau pakistaneza. Printre tintele cunoscute se numara Marea Britanie, Franta si Germania, dar nu sunt excluse nici alte tari europene, precum Italia sau Belgia, potrivit unor surse.

Planul ar prevede atacuri simultane in mai multe tari, acesta fiind cel mai important proiect al retelei al-Qaida care a ajuns in etapa operationala in ultimii ani.

Departamentul american de Securitate Interna nu a comentat oficial aceste informatii, dar potrivit unor surse, nivelul amenintarii teroriste in SUA nu va fi schimbat pana la aparitia unor date specifice privind un pericol la adresa Statelor Unite.

Citeste si:
Ministrul de externe al Republicii Islamice Pakistan, Makhdoom...
Ministrul de externe al...


Proiectele de atentate in Europa au fost elaborate de numarul trei in ierarhia retelei al-Qaida, seicul Yunis al-Mauretani, cu acordul si sprijinul financiar al lui Osama ben Laden.


Atacuri teroriste in Marea Britanie, Franta si Germania, planificate in Pakistan, au fost dejucate de serviciile de informatii, a anuntat marti postul britanic de televiziune Sky News, citand surse din domeniul spionajului.

Atacuri simultane erau prevazute la Londra si in mari orase franceze si germane, a precizat postul, adaugand ca planul se afla intr-un stadiu avansat, dar ca atentatele nu erau iminente


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.