Ministrul sirian de interne, gen. Gazi Kanaan, 63 de ani, s-a sinucis, ieri, in biroul sau din Damasc. Bunurile lui din strainatate fusesera blocate la cererea SUA, dupa asasinarea fostului premier libanez Rafic Hariri.

Kanaan facea parte dintre oficialii siri-eni interogati, la sfarsitul lunii septembrie, de Dethlev Mehlis, seful comisiei ONU de ancheta asupra asasinarii lui Hariri, care a generat intensificarea presiunilor internationale pentru retragerea trupelor siriene dupa 29 de ani de prezenta in Liban. Comisia Mehlis va prezenta, la sfarsitul lunii octombrie, raportul anchetei in fata secretarului general ONU, Kofi Annan.

De notat ca, cu numai cateva ore inainte de a se sinucide, gen. Kannan a spus unui post de radio libanez ca ,e ultima sa declaratie". Kanaan a fost directorul serviciilor de informatii siriene din Liban timp de 20 de ani, pana la retragerea trupelor din ,Tara Cedrilor". Revenit la Damasc, a fost numit director al departamentului securitatii publice, apoi ministru de interne din octombrie 2004.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.