Cel putin 50 de imigranti clandestini s-au inecat dupa ce ambarcatiunea lor s-a scufundat in apropiere de Christmas Island, in Oceanul Indian, anunta surse medicale, citate de AFP.

Un martor vazuse numeroase cadavre aduse la mal pe o faleza din Christmas Island (n.r. Insula Craciunului), situata la 2.600 de kilometri de coasta de vest a Australiei. "Am vazut oameni inecandu-se. Din nefericire s-au lovit de pietre", a declarat martorul.

Potrivit MEDIAFAX, un alt martor a declarat ca in apa erau aproximativ 60 de persoane, unele fiind salvate de nave de interventie, sub privirile ingrozite ale localnicilor.

Conform martorilor, citati de Sky News, pe langa stanci pluteau multe cadavre, inclusiv de bebelusi si copii, iar reprezentati ai administratiei vamale au confirmat ca 42 de persoane au fost salvate.

Politia si administratia valama din Australia au confirmat ca o nava cu imigranti clandestini a naufragiat. "Prioritatea noastra este sa ii salvam pe toti cei implicati in accident", a anuntat politia de frontiera.

Nationalitatea imigrantilor nu se cunoaste, dar mii de solicitanti de azil din Irak, Afganistan si Sri Lanka incearca sa ajunga in Australia pe cale maritima, pornind din Indonezia.

Christmas Island, un teritoriu australian situat la 300 de kilometri de Indonezia, gazduieste un centru pentru solicitanti de azil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.