Dupa ce Taimour Abdulwahab s-a aruncat in aer, sambata seara, in Suedia, sotia si cei trei copii ai sai, care locuiesc in Anglia, se ascund de autoritati.
Vaduva sinucigasului, romanca Mona Thwany, se ascunde, alaturi de copii sai, in Luton, Marea Britanie. Aceasta este suspectata ca l-ar fi determinat pe sotul ei sa devina kamikaze, dupa ce l-a indoctrinat religios.

Potrivit Daily Mail, bunica Monei Thwany, Maria Nedelcovici, care locuieste in Romania, a declarat autoritatilor ca nepoata ei a devenit o fanatica religioasa in jurul datei de 11 septembrie 2001, cand au avut loc atentatele din America. Potrivit acesteia, cand Mona s-a casatorit, sotul ei i-a urmarit exemplul, inlocuind blugii si parul ciufulit cu haine sobre si barba.

Mona si-a transformat sotul intr-un extremist. Ea e singura vinovata. Mona avea puterea sa il opreasca, dar a refuzat”, a declarat bunica romancei. [Presupusul autor al atentatului-sinucigas din Stockholm, casatorit cu o romanca]

Surse din Suedia au declarat ca Abdulwahab s-a schimbat foarte mult de cand s-a mutat in Luton, impreuna cu sotia, in 2001. Potrivit surselor, inainte de casatorie Abdulwahab era DJ pentru radioul Hitz FM, iesea la petrecerei si era foarte sociabil.

  • Inregistrarea sinucigasului

Intr-o inregistrare facuta de Taimour Abdulwahab, inainte de a se arunca in aer, acesta cere Suediei sa isi retraga cele 500 de trupe militare din Afganistan si se plange de abuzurile facute impotriva musulmanilor.

Autoritatile sunt de parere ca Taimour Abdulwahab facea parte dintr-o retea mult mai mare de extremisti care ar putea fi localizata in Luton, Marea Britanie.

O ruda a barbatului din Suedia a declarat ca “Atunci cand Taimour s-a mutat in Anglia a fost ca si cum cineva a pus diavolul in el. Era un baiat foarte popular. Nu se gandea niciodata la Irak, Suedia era tara lui. Nu el a facut aceasta monstruozitate, ci diavolii pusi in el”.

Citeste si:
Cutremur puternic în Afganistan. Cel puțin 1000 de oameni au murit
Cutremur puternic în...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.