Anularea vizelor de calatorie in Statele Unite pentru cetatenii din Romania, Polonia, Bulgaria si Cipru se afla pe agenda intalnirii bianuale UE-SUA in domeniul Justitiei si Afacerilor Interne, care se desfasoara miercuri si joi la Washington, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene (CE).

In timp ce americanii se bucura de calatorii fara viza, de pana la 90 de zile, pe teritoriul Uniunii Europene (UE), cetatenii romani, polonezi, ciprioti si bulgari care doresc sa calatoreasca in Statele Unite sunt obligati sa obtina viza. Autoritatile de la Washington considera ca aceste patru state, membre ale Uniunii, nu indeplinesc inca anumite criterii pentru scutirea de la regimul vizelor obligatorii. Intre acestea, comunicatul citeaza faptul ca ele nu elibereaza pasapoarte biometrice sau nu indeplinesc pragul de refuz al vizelor.

"Comisia va continua negocierile cu Statele Unite pentru a obtine reciprocitate deplina in privinta regimului vizelor, cat mai rapid posibil", subliniaza comunicatul, prezentand pozitia CE in cadrul acestei reuniuni la nivel de ministri, relateaza MEDIAFAX.

Intalnirea reprezinta "inca o ocazie pentru ridicarea (acestei) probleme si realizarea unor progrese catre un dialog asupra viziunii pe termen lung despre modul cum va fi consolidata mobilitatea transatlantica si internationala intr-un mediu sigur", apreciaza Comisia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.