Milionarul Gregory Olsen si echipajul ruso-american al navetei Soiuz au revenit pe Pamant ieri, dupa zece zile petrecute pe Statia Spatiala Internationala, in cea de-a treia calatorie in spatiu deschisa si turistilor foarte bogati.

Dupa aterizarea in nordul Kazahstanului, echipele speciale i-au ajutat pe astronauti sa iasa din capsula si i-au invelit cu saci imblaniti de dormit, pentru a-i feri de temperaturile scazute ale diminetii. Olsen a glumit cu personalul de la sol, a mancat o para verde si a baut cu pofta apa rece. "Ma simt grozav", a spus el atat in engleza, cat si in rusa. "Vreau o friptura buna, un vin rosu si un dus fierbinte", a adaugat el.

Urmatorul turist spatial ar putea fi japonezul Daisuke Enomoto (34 ani), care se gandeste sa plece in Cosmos deghizat in "Char Aznable", personaj de benzi desenate inspirat de cantaretul Charles Aznavour.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.