Candidatul liberal la functia de presedinte al Poloniei, Donald Tusk, este favorit pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 23 octombrie, in fata conservatorului Lech Kaczunski, potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul PBS, dat publicitatii marti. Donald Tusk, presedinte al Platformei Civice (PO), este creditat cu 50 la suta din intentiile de vot, fata de cele 44 de procente intrunite de Lech Kaczynski, candidatul partidului conservator Dreptate si Justitie (PiS), conform acestui sondaj de opinie realizat la 10 octombrie, dupa primul tur de scrutin, pe un esantion de 1.236 de persoane.

Tusk si Kaczynski s-au calificat pentru al doilea tur de scrutin, dupa ce au castigat duminica primul tur in cursa pentru presedintie, cu 36,33 la suta si, respectiv, 33,1 la suta din sufragii. PiS castigase legislativele din 25 septembrie cu 26,99 la suta din sufragii, situandu-se inaintea formatiunii PO (24,14%). Cele doua partide dispun impreuna de 288 deputati din cei 460 din Dieta si discuta despre o coalitie guvernamentala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.