Coreea de Nord a desfasurat vineri un exercitiu de artilerie in Marea Galbena, dupa ce a avertizat ca apropiatele manevre militare aeronavale comune SUA - Coreea de Sud din aceeasi zona vor aduce peninsula coreeana in pragul razboiului deschis.

O serie de zgomote de explozii, ce pareau a proveni dinspre Coreea de Nord, au fost auzite in mai multe reprize, in cursul zilei de vineri, in largul insulei sud-coreene Yeonpyeong, insula ce a fost bombardata marti de catre Phenian, relateaza Agerpres.

"Presupunem ca Phenianul a desfasurat un exercitiu de artilerie", a comentat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii de la Seul.

Pentru prima oara dupa incheierea ostilitatilor din razboiul coreean (1950-1953), Coreea de Nord a bombardat marti o zona sud-coreeana locuita de civili. Tirurile de obuze nord-coreene s-au soldat cu 4 morti si peste 20 de raniti si au provocat tiruri de retaliere din partea fortelor armate sud-coreene.

Citeste si: Coreea de Nord a bombardat din nou Coreea de Sud

Phenianul: Peninsula coreeana este "in pragul razboiului"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.