Manevrele navale comune ale Coreei de Sud si Statelor Unite, care vor incepe duminica, duc peninsula coreeana "in pragul razboiului", a afirmat vineri regimul de la Phenian.
UPDATE: Un fost sef de stat major, numit ministru al apararii in Coreea de Sud

Presedintele Lee Myung-Bak l-a numit vineri pe Kim Kwan-Jin, fost sef al statului major interarme, in functia de ministru al apararii dupa demisia lui Kim Tae-Young de joi, informeaza Yonhap, citata de AGERPRES. Cancelaria prezidentiala de la Seul a anuntat vineri ca nu a fost numit un nou ministru al apararii, dezmintind o informatie furnizata anterior de agentia de presa Yonhap.

Fostul general in varsta de 61 de ani a fost numit in functie dupa ce predecesorul sau a demisionat, asumandu-si raspunderea pentru carentele aparute in replica militara sud-coreeana dupa bombardarea marti, de catre trupele Phenianului, a unei insule din Marea Galbena, soldata cu patru morti si zeci de raniti.

Purtatorul de cuvant al presedintiei, Cheong Wa Dae, a declarat ca seful statului a luat in considerare in primul rand experienta de 40 de ani a lui Kim Kwang-Jin in cadrul armatei. Noul ministru al apararii a detinut functia de sef al statului major interarme intre 2006 si 2008.

  • Manevrele navale comune ale Coreei de Sud si Statelor Unite anticipeaza razboiul

Potrivit MEDIAFAX, aceste exercitii militare "ale imperialistilor americani si ale marionetei lor belicoase sud-coreene" sunt indreptate impotriva Coreei de Nord, a afirmat Phenianul.

"Situatia peninsulei coreene se apropie de pragul razboiului din cauza proiectului imprudent al acestor excitati ai tragaciului", a adaugat comunicatul oficial nord-coreean.


Pentru prima data dupa Razboiul din Coreea (1950-1953), Coreea de Nord a bombardat marti o zona cu locuinte civile din Coreea de Sud. Aceste tiruri de obuze s-au soldat cu moartea a patru persoane si ranirea a aproximativ 20, pe insula Yeonpyeong, si au provocat tiruri de riposta din partea armatei sud-coreene.
Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Statele Unite si-au afisat miercuri sprijinul fata de Coreea de Sud si vor efectua impreuna manevre aeronavale, la care participa si un portavion, incepand de duminica pana miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.