Mesajele diplomatice americane care ar urma sa fie publicate zilele urmatoare de site-ul WikiLeaks contin "aprecieri dezagreabile" fata de politica si liderii rusi, care ar putea afecta Moscova, afirma vineri cotidianul rus Kommersant, citat de AFP.

"Noile dezvaluiri ale WikiLeaks pot provoca un conflict intre Statele Unite si Rusia", dar si cu jumatate dintre tarile de pe planeta, scrie cotidianul.

"O sursa apropiata conducerii site-ului a declarat pentru Kommersant ca intre documente figureaza, printre altele, comentarii privind politica rusa si «aprecieri dezagreabile» fata de anumiti lideri ai tarii", scrie publicatia, citata de MEDIAFAX.

"Documentele includ transcrierea discutiilor unor diplomati americani cu responsabili politici rusi, rapoarte privind evenimente majore din Rusia, analize ale politicii sale interne si externe", adauga Kommersant.

Departamentul de Stat american a anuntat miercuri ca se asteapta ca WikiLeaks sa publice in zilele urmatoare numeroase mesaje ale diplomatiei americane privind "un evantai larg de dosare si de tari".

Departamentul de Stat a precizat ca serviciile sale au inceput sa pregateasca Guvernele straine cu privire la aceste scurgeri de informatii.

Conform unei surse din Ministerul rus al Afacerilor Externe, citata de Kommersant, diplomatia rusa nu fusese contactata pana joi seara.

Cititi si: Pentagon: WikiLeaks detine si alte dosare secrete

WikiLeaks: Alte documente confidentiale vor fi publicate

"Ne asteptam ca WikiLeaks sa publice numeroase mesaje diplomatice"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.