Pentagonul crede ca site-ul WikiLeaks.org detine si alte dosare secrete ale administratiei americane, in afara de cele facute publice sau anuntate
"Avem motive sa credem ca au si alte documente" secrete sau confidentiale, a declarat pentru presa colonelul Dave Lapan, unul dintre purtatorii de cuvant ai Pentagonului. Potrivit MEDIAFAX, acesta a refuzat sa precizeze de unde detine armata americana aceasta informatie si nici subiectele si tarile vizate de aceste dosare.

Site-ul WikiLeaks a publicat vineri aproximativ 400.000 de rapoarte despre incidente, intocmite intre 2004 si 2009 de soldati americani, care descriu cazuri de tortura comise de fortele irakiene, trecute cu vederea de americani, dar si "peste 300 de cazuri de tortura comise de fortele coalitiei", potrivit fondatorului site-ului, Julian Assange.

Documentele dezvaluie, de asemenea, ca in razboiul din Irak au fost ucise 109.032 de persoane, dintre care peste 60 la suta civili, adica 66.081 de persoane. Din acest total, aproximativ 15.000 de morti in randul civililor nu erau dezvaluite pana in prezent, potrivit WikiLeaks.org. [WikiLeaks dezvaluie tortura si abuzurile in razboiul din Irak]

Site-ul, criticat deja de Washington si alte capitale occidentale, a anuntat deja ca detine alte 15.000 de rapoarte si inregistrari video asupra razboiului din Afganistan. Potrivit presei, acesta ar detine zeci de mii de mesaje diplomatice provenind de la Departamentul de Stat, o afirmatie respinsa de WikiLeaks.

Citeste si: [Fondatorul site-ului WikiLeaks si-a luat "masuri de securitate suplimentare"]

[Situatia din China si Rusia, sub "lupa" WikiLeaks]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.