Autoritatile franceze au anuntat lansarea unei noi faze de cautare a epavei avionului companiei Air France prabusit in Oceanul Atlantic la 1 iunie 2009.

Cautarile vor reincepe in februarie 2011, noua campanie de localizare urmand sa dispuna de cele mai performante echipamente, a precizat secretarul de stat pentru transporturi, Thierry Mariani, citat de AGERPRES.

Avionul, care efectua o cursa pe ruta Rio de Janeiro - Paris, s-a prabusit in conditii neelucidate, cu 228 de oameni la bord. Echipele de cautare au reusit sa recupereze doar cateva bucati de avion si 50 de cadavre.

Cutiile negre, care au inregistrat parametrii de zbor si conversatiile pilotilor, nu au putut fi gasite in cele trei faze anterioare de cautare, incheiate la 24 mai.

Potrivit concluziilor provizorii ale Biroului de anchete si analize (BEA), o defectiune a sondelor Pitot de masurare a vitezei, fabricate de compania franceza Thales, a jucat un rol in producerea accidentului, insa aceasta nu explica singura catastrofa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.