O a doua explozie a eliminat orice sansa de a gasi supravietuitori intr-o mina din Noua Zeelanda, unde sunt dati disparuti 29 de mineri de 5 zile, a anuntat astazi politia, citata de AFP.

"A avut loc o alta explozie la mina. A fost extrem de violenta. Daca ma bazez pe avizul expertilor (...), credem ca nu a supravietuit nimeni, ca au murit toti", a declarat comandantul politiei, Gary Knowles, care coordoneaza operatiunea de salvare", relateaza MEDIAFAX.

"Trebuie, din nefericire, sa-i anunt pe neozeelandezi ca a avut loc o alta explozie foarte violenta astazi, la ora 14.37 (3.37, ora Romaniei). Avand in vedere explozia, nimeni nu a supravietuit", a declarat Knowles pentru presa.

Familiile au plecat cu lacrimi in ochi de la o intalnire cu oficialii care le-au dat aceasta veste. Potrivit primarului comitatului, Tony Kokshoorn, rudele au fost in stare de soc dupa ce au fost informati despre explozie.

"Nu imi vine sa cred. Este pagina cea mai intunecata din istoria West Coast. Nu puteam sa ne aflam intr-o situatie mai rea", a adaugat primarul. Salvatorii urmeaza sa intre in mina pentru a recupera cadavrele.

De la explozia care a avut loc vineri dupa-amiaza in mina de carbune Pike River, situata pe coasta de vest a Insulei de Sud, in Noua Zeelanda, nu a fost stabilit niciun contact cu minerii.

Citeste si: Noua Zeelanda: Robot cu telecomanda pentru a salva minerii

Noua Zeelanda: 36 de disparuti, in urma unei explozii in mina


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.