Cel putin 19 persoane au fost ucise, marti, iar alte 20 ranite, dintre care noua se afla in stare grava, intr-o coliziune intre un autocar si un camion de mare tonaj, pe o autostrada, in apropiere de capitala chiliana, Santiago, au anuntat autoritatile si serviciile de salvare, citate de AFP.

Potrivit ministrului Sanatatii, Jaime Manalich, noua dintre raniti se aflau intr-o stare critica, in urma accidentului, care s-a petrecut pe autostrada care face legatura intre Santiago si orasul portuar San Antonio, situat la o distanta de 90 de kilometri, pe coasta centrala.

Autocarul, care transporta studenti si persoane care muncesc in Santiago, a traversat, dintr-un motiv necunoscut, zona dintre sensurile de circulatie, intr-o depasire, intrand frontal intr-un camion. Cele doua vehicule s-au oprit pe marginea autostrazii, scrie MEDIAFAX.

Viteza autocarului, de 93 de kilometri la ora, nu era excesiva, iar soferul a petrecut perioada regulamentara de odihna, potrivit companiei Tur-Bus.

Presedintele Sebastian Pinera, care a efectuat o vizita la unul dintre spitalele unde au fost internati ranitii, a anuntat ca Guvernul sau va "dubla, in 2011, controalele privind securitatea muncii", inclusiv in transporturi.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Felipe Morande, a subliniat ca Guvernul intentioneaza sa "introduca obligativitatea utilizarii centurii de siguranta" in autocarele chiliene. Parcul chilian, in plina innoire, va fi echipat, in urmatorii trei ani, cu centuri de siguranta in proportie de 50 la suta, fata de nivelul actual, de 27 la suta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.