O menajera romanca a petrecut 2 ani si 8 luni in detentie, in Italia, desi era nevinovata, Curtea de Apel achitand-o si anulandu-i pedeapsa pentru uciderea batranei la care lucra, dupa ce s-a stabilit ca aceasta murise din cauze naturale.
Potrivit site-ului Direttanews.it, romanca Vasilica Adriana I., in varsta de 41 de ani, a fost condamnata la 14 ani de detentie pentru omorarea Paolei Iori, in varsta de 81 de ani, in ianuarie 2008.

Menajera romanca, originara din judetul Botosani, era acuzata ca a provocat caderea batranei in casa careia lucra si ca ar fi apasat pe toracele acesteia pentru a o sufoca, relateaza MEDIAFAX.

Insa Curtea de Apel, dupa analizarea mai atenta a concluziilor legistilor, a stabilit ca batrana murise din cauza unui stop cardiac, astfel ca nu este vorba de o crima. Instanta a stabilit achitarea si eliberarea romancei, care, potrivit Il Messaggero, a stat in inchisoare timp de doi ani si opt luni desi era nevinovata.

Pe 7 ianuarie 2008, carabinierii au fost sesizati ca o batrana gasita moarta prezenta urme de violenta. In casa batranei, carabinierii au vazut-o pe menajera romanca, care li s-a parut agitata si in stare de ebrietate, avand si urme de sange. Potrivit anchetatorilor, fiul batranei primise un telefon de la menajera prin care a fost anuntat in legatura cu decesul acesteia.

Ca prima reactie, fiul batranei a sunat la serviciul de urgenta. Cu cateva zile inainte de deces, batrana ii povestise fiului ca avusese o discutie mai aprinsa cu menajera, care ii adresase injurii. Judecatorii au considerat ca o discutie similara ar fi degenerat in violente, conducand la moartea batranei. Pe baza acestor ipoteze, romanca fusese condamnata la 14 ani de detentie.

Insa, Curtea de Apel, pe baza expertizei realizata de profesorul Giulio Sacchetti, medic legist la Universitatea Tor Vergata din Roma, a stabilit ca batrana murise de un infarct care avusese loc inainte cu cateva ore de gasirea corpului neinsufletit. Potrivit expertului, multe din leziunile de pe corp nu aveau legatura cu decesul, fiind cauzate prin caderea din cauza infarctului. In plus, leziunile din zona toracelui fusesera facute de echipajul ambulantei in timpul manevrelor de resuscitare.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.