Al-Qaida din Peninsula Arabica sustine ca tentativele sale de a arunca in aer pachete-capcana la bordul a doua avioane-cargo cu destinatia SUA au costat doar putin peste 3.000 de euro, potrivit unor centre pentru supravegherea organizatiilor teroriste, citate de Sunday Express in editia online.

Intr-o editie a revistei online Inspire, cu sediul la Yemen, organizatia terorista da detalii despre aceasta operatiune numita Hemoragia, descoperita la sfarsitul lunii octombrie de autoritatile din Dubai si East Midlands, in Marea Britanie. Ea subliniaza ca pentru punerea ei in aplicare au fost folosite obiecte uzuale, cum ar fi telefoane mobile Nokia si doua cartuse de imprimanta HP umplute cu un explozibil organic, relateaza MEDIAFAX.

Alerta Interpol privind coletele-capcana provenite din Yemen

Organizatia sustine ca folosirea aceleasi metode a provocat prabusirea unui avion-cargo in Dubai, in timp ce oficialii americani sustin ca atunci a fost vorba despre un accident, nu despre un act terorist.

Gruparea terorista inscrie Operatiunea Hemoragia intr-o noua strategie - de inlocuire a atacurilor spectaculoase cu atacuri de proportii mai mici impotriva economiei americane, potrivit unor informatii furnizate de Ben Venske, de la IntelCentre, si de centrul SITE de monitorizare a gruparilor teroriste.

"Pentru a invinge America nu avem nevoie de un atac de proportii. Avand in vedere fobia in domeniul securitatii care s-a extins in America, este mai fezabila organizarea de atacuri de proportii mai mici, care implica actori mai putini si mai putin timp pentru pregatirea lor"
, sustin autorii revistei.

Pachetele-capcana descoperite recent aveau scopul de a produce daune economice si nu victime, potrivit unui autor prezentat ca directorul de operatiuni externe al gruparii teroriste.

"Stim ca avioanele-cargo au la bord doar un pilot si un copilot, asa ca obiectivul nostru nu era sa producem cat mai multe victime, ci un prejudiciu cat mai mare economiei americane", prin atacarea industriei americane de transport, scrie acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.