Interpol a publicat sambata o alerta care vine in ajutorul serviciilor de securitate din tarile membre in eforturile de localizare a coletelor-capcana similare celor trimise saptamana trecuta din Yemen catre Statele Unite.

Alerta Interpol (Notice Orange) include fotografii si detalii tehnice referitoare la coletele descoperite si dezamorsate pe aeroporturile din Dubai si Marea Britanie, transmite MEDIAFAX, citand AFP.

Organizatia yemenita a retelei al-Qaida (al-Qaida din Peninsula Araba - AQAP) a revendicat trimiterea coletelor.

"Informatia continuta de Notice Orange va permite fortelor de ordine sa ia masurile adecvate pentru identificarea dispozitivelor cu potential letal", a declarat secretarul general al Interpol, Ronald Noble.

"Tinand cont de faptul ca dispozitivele erau ascunse in pachete aparent normale, a fost publicata si o versiune neconfidentiala a notificarii", a adaugat el.

"In diferite situatii, am constatat ca vigilenta publicului este esentiala pentru declansarea alertelor referitoare la potentiale amenintari, cum s-a intamplat in cazul arestarii suspectului din Times Square, in mai", a precizat Noble.

Cititi si: SUA au fi fost avertizate de Arabia Saudita privind atentatele cu colete-capcana

Merkel: Coordonarea controalelor aeriene poate preveni atentatele cu colete-capcana

Coletele-capcana ajung in Europa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.