Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a confirmat implicit, vineri, informatiile de presa potrivit carora tradarea comisa de un oficial de rang inalt din serviciile ruse de informatii a fost la originea anihilarii unei retele de spioni rusi in iunie, in Statele Unite.

"Nu era o noutate pentru mine. Stiam din ziua in care s-a intamplat", a declarat presedintele rus presei, cu ocazia summitului G20 din Coreea de Sud, intrebat cu privire la informatiile publicate joi de ziarul Kommersant.

El a apreciat, totodata, ca Rusia are de invatat din acest caz, transmite MEDIAFAX, citand AFP. "Trebuie finalizata ancheta si trase concluziile", a insistat el.


Potrivit cotidianului Kommersant, reteaua de agenti rusi anihilata, in iunie, in Statele Unite, a fost livrata serviciilor americane de un fost oficial de rang inalt din cadrul serviciilor de informatii externe (SVR) de la Moscova, identificat drept colonelul Scerbakov.

Cotidianul, ale carui informatii au fost preluate pe larg de presa publica din Rusia, afirma ca anihilarea retelei de catre Washington a condus la o vasta ancheta interna.

De asemenea, circula un zvon privind inlocuirea directorului SVR, fostul premier Mihail Fradkov, cu Serghei Nariskin, seful de cabinet al actualului presedinte, Dmitri Medvedev, adauga Kommersant.

Premierul Vladimir Putin, fost agent al serviciilor speciale, vorbea, in iulie, de "inalta tradare". "Tradatorii ajung intotdeauna rau", adauga el, facand o aluzie voalata la traditia de razbunare a serviciilor secrete impotriva transfugilor lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.