Serbia pierde anual fonduri de peste un miliard de euro din cauza incapacitatii de arestare a lui Ratko Mladici, fostul lider militar al sarbilor bosniaci, afirma adjunctul procurorului sarb pentru crime de razboi, Bruno Vekarici.

Banii sunt pierduti la capitolul investitii si din fondurile acordate de Uniunea Europeana, explica Vekarici, citat de site-ul postului B92.

Acest lucru inseamna practic ca fiecare cetatean sarb pierde in medie aproximativ 160 de euro lunar pentru ca Ratko Mladici si Goran Hadzici inca sunt in libertate, subliniaza procurorul, citat de MEDIAFAX.

Potrivit lui Vekarici, efectele se vad in ritmul lent al privatizarilor, in accesarea limitata a fondurilor europene si in investitiile straine.

Investitorii doresc sa afle in primul rand care sunt progresele Serbiei spre integrarea europeana, subliniaza Vekarici, precizand ca statul aloca fonduri pentru aproximativ 10.000 de membri ai serviciilor de securitate care ii cauta zilnic pe suspectii de crime de razboi.

Cititi si: UE accepta sa analizeze candidatura Serbiei

Kosovo: Guvernului Thaci, "dat jos" de Parlament

Serbia: Dorim sa incepem dialogul cu Kosovo


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.