Papa Benedict al XVI-lea a fost intampinat duminica la Barcelona de 200 de membri ai comunitatii gay, barbati si femei, care s-au sarutat in mod demonstrativ la trecerea Suveranului Pontif.

Timp de cinci minute, membrii grupului, convocat prin intermediul retelei de socializare Facebook, s-au sarutat, in timp ce convoiul Papei se indrepta catre Sagrada Familia, relateaza AFP.

Alaturi de acestia, sustinatorii Suveranului Pontif, veniti la Barcelona de la primele ore ale diminetii, au fluturat steaguri in culorile Vaticanului, galben si alb. Pentru a putea ocupa cele mai bune locuri, credinciosii au petrecut noaptea in apropierea catedralei, citeaza MEDIAFAX.

Papa Benedict al XVI-lea a sfintit duminica Sagrada Familia, ridicand la rang de bazilica edificiul de proportii care domina orasul catalan, proiectat de arhitectul Antoni Gaudi si aflat inca in constructie, la 128 de ani de la inceperea lucrarilor.

Citeste si: Papa Benedict al XVI-lea: Europa, "oaia ratacita" a credintei crestine


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.