Circa 50 de ziaristi si bloggeri rusi s-au adunat sambata in apropierea sediului din Moscova al politiei, cerand o ancheta o ancheta amanuntita asupra atacului comis in noaptea de vineri spre sambata asupra unui ziarist de la Kommersant, relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.

Unul dintre corespondentii politici ai cotidianului economic Kommersant a fost batut de agresori necunoscuti, in apropierea locuintei sale din Moscova, suferind numeroase fracturi si rani. Oleg Kasin a fost internat in spital si se afla intr-o sectie de terapie intensfiva, relateaza MEDIAFAX.

"Oleg Kasin a fost grav ranit si este internat in spital, unde va se va afla in coma indusa in urmatoarele cateva zile", precizeaza un comunicat al publicatiei, adaugand ca ziaristul a suferit multiple fracturi, inclusiv la ambele tibii si la maxilar, si este ranit la cap si la maini, transmite AFP. "Este clar ca oamenilor care au facut asta nu le placea ce spunea si ce scria", a declarat redactorul-sef al cotidianului Kommersant, Mihail Mihailin, adaugand ca atacul "este legat de activitatea sa profesionala".

Kremlinul a anuntat ca presedintele rus, Dmitri Medvedev, i-a insarcinat pe procurorul general Iuri Ceaika si pe ministrul de Interne Rachid Nurgaliev sa controleze investigatia, iar politia din Moscova a confirmat atacul si a anuntat declansarea unei anchete.

  • Ce facea Oleg Kasin?

Oleg Kasin, in varsta de 30 de ani, scria despre manifestatiile si reuniunile opozitiei, dar si despre activitatile grupurilor de tineret si cele ale presedintelui Medvedev.

In ultima perioada, el a urmarit indeaproape manifestatiile impotriva construirii unei autostrazi controversate, care ar urma sa asigure legatura intre Moscova si Sankt Petersburg si care va traversa padurea Himki. La sfarsitul lunii august, Medvedev a ordonat suspendarea lucrarilor la tronsonul care traverseaza padurea, in asteptarea unor noi expertize, insa mai multe hectare de teren au fost deja despadurite.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

O asociatie a locuitorilor din zona incearca de trei ani sa impiedice taierea arborilor si denunta interese financiare private in zona, propunand alte doua trasee pentru viitoarea autostrada. Atat membrii miscarii, cat si ziaristii care acopera subiectul au fost tintele mai multor atacuri.

  • Proteste la Moscova

Aproximativ 50 de persoane, printre care se numara mai multi bloggeri si ziaristi cunoscuti, s-au adunat in apropierea sediului politiei, purtand postere pe care scrie "Ziaristul Oleg Kasin a fost atacat. Cer gasirea autorilor crimei".

Redactorul-sef al cotidianului Kommersant a declarat sambata ca atacul asupra lui Kasin are legatura cu activitatea sa profesionala.

International Press Institute a plasat Rusia pe locul al cincilea intr-un clasament al celor mai periculoase tari pentru ziaristi, dupa Irak, Filipine, Columbia si Mexic. Intre 2000 si 2009, in Rusia au fost ucisi 35 de ziaristi.

Citeste si:
Beri străine pe rafturile magazinelor din Moscova, deși...
Beri străine pe rafturile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.