Mai mult de 1.000 de membri ai miscarii islamiste Hizbut Tahrir au manifestat duminica la Jakarta impotriva vizitei programate pentru marti a presedintelui american, Barack Obama.

Scandand "Il respingem pe Obama", manifestantii au defilat in fata sediului ambasadei Statelor Unite la Jakarta, transmite MEDIAFAX, citand AFP.

"Pana acum, presedintele Barack Obama a continuat sa colonizeze tarile musulmane, cum sunt Irakul si Afganistanul, si sa ii ucida pe fratii nostri. De aceea, nu il acceptam ca invitat", a declarat purtatorul de cuvant al miscarii, Mohammed Ismail Yusanto.

"Cu dezastrele care afecteaza Indonezia, vizita sa nu va face decat sa se adauge durerii noastre", a adaugat el, referindu-se la o serie de cutremure, valuri seismice si eruptii vulcanice, soldate cu peste 500 de morti in ultimele doua saptamani. [Saptezeci si sapte de morti, dupa o noua eruptie a vulcanului Merapi]

Miscarea Hizbut Tahrir este interzisa in mai multe tari din Orientul Mijlociu si Asia Centrala, dar este autorizata in Indonezia, unde beneficiaza insa de un sprijin redus.

Barack Obama va reveni marti pentru prima data in Indonezia, unde a petrecut in copilarie patru ani, intre 1967 si 1971.

Indonezia a celebrat alegerea lui Obama la conducerea Statelor Unite in 2008, insa entuziasmul s-a redus considerabil dupa doi ani, in special dupa ce vizita a fost amanata de doua ori in ultimele luni.

Cititi si: SUA va porni un razboi impotriva Iranului?

[VIDEO]: Michelle Obama a dansat desculta in Bombay


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.