Autorii coletelor-capcana trimise luni si marti de la Atena nu au "nici o legatura" cu vreun "grup terorist international organizat", a declarat miercuri ministrul grec al Afacerilor Externe, Dimitris Droutsas, citat de AFP.

"Toate dovezile pe care le avem pana in prezent arata clar ca aceste incidente nu au nici o legatura cu nici un fel de grup terorist international organizat", a afirmat ministrul, in cadrul unei intalniri cu agentiile de presa straine de la Atena, programata cu mult timp inaintea tentativelor de atentate cu colete-capcana de luni si marti.

Ministrul a explicat ca administratia sa a intrat in contact inca de luni cu toate ambasadele de la Atena, pentru a le avertiza cu privire la un posibil pericol legat de mesagerie, dupa descoperirea primelor colete-capcana la agentii de mesagerie din capitala Greciei.

"Datorita acestei cooperari imediate, am putut detecta si celelalte pachete ieri; cand au ajuns in ambasade personalul ne-a contactat, au fost trimisi specialisti la fata locului, care au procedat la explozii controlate", a adaugat el, dand asigurari ca diplomatii straini au "apreciat" aceste "actiuni preventive ale Guvernului grec".

Mai multe colete-capcana, dintre care 13 au fost descoperite pana in prezent, au fost expediate aproape simultan luni catre mai multe ambasade, precum si cancelarului german, Angela Merkel, si premierului italian, Silvio Berlusconi, determinand Grecia sa suspende orice mesagerie internationala, pentru a face mai multe verificari.

Acest caz, care intervine dupa expedierea unor colete-capcana din Yemen, a determinat Comisia Europeana sa convoace o reuniune la Bruxelles, vineri, la nivel de experti in materie de securitate aeriana si de explozivi.

Fabricarea celor doua colete-capcana trimise din Yemen catre doua lacasuri de cult din Chicago, Statele Unite, a fost imputata de Washington unui artificier al retelei al-Qaida.

In cazul grec, politia din aceasta tara a desemnat imediat pista extremistilor locali, proveniti din miscarea anarhista.

Citeste si:
10 trucuri psihologice puternice pentru a obține ceea ce vrei
10 trucuri psihologice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.