Parlamentul din Kosovo a votat marti motiunea de cenzura impotriva guvernului condus de Hashim Thaci, deschizand calea pentru convocarea de alegeri anticipate intr-un interval de 45 de zile.

Motiunea a fost adoptata cu 66 de voturi pentru, unul impotriva si doua abtineri, din totalul celor 120 de deputati. Presedintele interimar Jakup Krasniqi urmeaza sa stabileasca data scrutinului legislativ anticipat, care va avea loc, cel mai probabil, la mijlocul lunii decembrie.

Actuala criza politica din Kosovo, cea mai grava de la proclamarea independentei in februarie 2008 de catre guvernul Thaci, a fost declansata de demisia fostului presedinte Fatmir Sejdiu, in urma careia Liga Democrata din Kosovo, principalul partener la guvernare al lui Thaci, a decis sa paraseasca executivul.

Alegerile risca sa intarzie dialogul cu Serbia, sub auspiciile Uniunii Europene, al carui start nu a fost inca stabilit.

Cititi si: Serbia: Dorim sa incepem dialogul cu Kosovo

Presedintele Kosovo a demisionat

Kosovo avertizeaza UE: Nu mai acceptam amanare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.