La nivelul programului de guvernare, cele doua tabere par a se fi inteles. Crestin-democratii Angelei Merkel vor imparti frateste ministerele cu social-democratii lui Gerhard Schröder, sustine saptaminalul "Focus", care citeaza surse din cele doua partide. In chestiunea cancelarului insa, anuntul oficial s-a tot aminat. Daca joi, conducerile partidelor anuntau ca problema va fi rezolvata pina la sfirsitul saptaminii, ieri decizia a fost aminata pentru intilnirea din cursul zilei de azi. Speculatiile din presa germana merg tot mai mult pe ideea Angelei Merkel in functia de cancelar, secondata de un "vicecancelar" - Schröder - care s-ar ocupa de Externe.

O alta varianta ar fi cea "israeliana" - Schröder sa ramina in primii doi ani cancelar, iar Merkel sa-i succeada in ultimii doi ai mandatului. Aceasta varianta a fost insa respinsa in mai multe rinduri de catre politicienii crestin-democrati.

La petrecere cu Putin

Intre timp, Schröder pare sa savureze ultimele sale zile de cancelar, deplasindu-se in Spania si Rusia. Vizita de vineri la Sankt Petersburg avea un motiv special: bunul sau prieten Vladimir Putin isi serba ziua de nastere. "A fost cel mai frumos cadou pentru mine", ar fi spus presedintele rus referitor la vizita lui Schröder, scrie "Focus". "Frankfurter Allgemeine Zeitung" vorbeste chiar de "putinizarea lui Schröder".