Atentatul sinucigas comis duminica in centrul Istanbulului a provocat ranirea a 32 de persoane, iar primele suspiciuni se indreapta catre rebelii kurzi.
"Cincisprezece politisti si 17 civili au fost raniti intr-un atentat sinucigas", a declarat presei guvernatorul Istanbulului, Huseyin Avni Mutlu. Atacatorul sinucigas, un barbat, a murit din cauza dispozitivului exploziv detonat. Alte incarcaturi explozive au fost gasite asupra lui, a adaugat guvernatorul, potrivit MEDIAFAX.

"Credem ca este vorba despre un atentat sinugas", afirmase anterior comandantul politiei din metropola turca, Huseyin Capkin, care anuntase un bilant de 22 de raniti, dintre care zece politisti si 12 civili, precizand ca viata lor nu este in pericol.

Potrivit martorilor citati de posturile de stiri, o deflagratie violenta s-a produs in jurul orei locale 10.30 (10.30, ora Romaniei) pe esplanada din piata Taksim, unde fortele de ordine sunt prezente tot timpul.

Conform lui Capkin, atacatorul a incercat sa se urce intr-un autocar plin cu politisti inainte de a detona explozibilul, pentru a face cat mai multe victime. Explozibilul s-a detonat insa prea devreme, ceea ce a evitat un carnagiu.

Potrivit martorilor citati de AFP si unei inregistrari video difuzate de postul CNN Turk, focuri de arma au urmat exploziei.

Avni Mutlu, guvernatorul Istanbulului, a declarat ca este vorba despre opera unei "organizatii teroriste". O ancheta este in curs pentru descoperirea organizatiei care se afla in spatele acestui atentat, a afirmat el.

Rebelii kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), precum si grupari de extrema-stanga au comis in trecut atentate cu bomba la Istanbul, un oras cu peste 12 milioane de locuitori.

Specialisti citati de posturile de televiziune au acuzat PKK, al carui armistitiu unilateral decretat la jumatatea lui august impotriva fortelor din Ankara urma sa se incheie duminica.

Un perimetru de securitate a fost stabilit pe esplanada din piata Taksim, iar strada pietonala Istiklal, situata in apropiere, a fost inchisa. Geamurile mai multor hoteluri din cartier au fost sparte de suflul exploziei.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.