Presedintele american a afirmat ca pachetele suspecte interceptate la Dubai si in Marea Britanie constituie "o amenintare terorista credibila", dand asigurari ca Statele Unite sunt hotarate sa "distruga" Al-Qaida in Yemen, tara de unde provin pachetele.
"Vreau sa informez americanii in legatura cu o amenintare terorista credibila asupra tarii noastre", a declarat presedintele american la Casa Alba. "O examinare minutioasa a pachetelor arata ca acestea contin aparent explozibili", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

Anterior, FBI din Chicago declarase ca "cele doua pachete suspecte" interceptate la bordul unor avioane cargo in centrul Angliei si la Dubai "nu contin explozibili".

Obama a precizat ca cele doua pachete erau adresate "unor locuri de cult evreiesti din Chicago", in nordul Statelor Unite. Presedintele american, alertat joi seara, a dat asigurari ca a "ordonat ca toate fortele de politie si serviciile de informatii sa se mobilizeze pentru a proteja populatia de un atentat".

Aceste masuri au condus la verificarea a doua avioane cargo ale companiei UPS la Philadelphia si Newark, in apropiere de New York, vineri, a precizat el.

"Continuam sa ne intensificam cooperarea cu Guvernul yemenit pentru a dejuca noi atentate si pentru a distruge organizatia Al-Qaida" din Peninsula Araba, a promis Obama, precizand ca John Brennan, consilierul sau pentru Securitate Interna, a discutat cu presedintele Yemenului.





  • Yemenul isi reafirma determinarea de a continua "lupta impotriva terorismului"

Yemenul si-a reafirmat sambata determinarea de a continua "lupta impotriva terorismului", in urma anuntului privind interceptarea unor colete suspecte care contineau aparent explozibil, expediate din aceasta tara catre lacasuri de cult evreiesti din Chicago, in SUA.

"Yemenul va continua sa depuna eforturi in domeniul luptei impotriva terorismului, in colaborare cu comunitatea internationala", a declarat un purtator de cuvant oficial, la Sanaa, potrivit MEDIAFAX. Purtatorul de cuvant, citat de agentia oficiala Saba, a dat asigurari ca determinarea Yemenului este justificata de faptul ca "terorismul este un pericol care ameninta toata lumea".

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

El a confirmat ca serviciile de securitate si autoritatile aviatiei civile au "demarat o ancheta" privind coletele suspecte. "Aceasta ancheta se deruleaza in coordonare cu autoritatile competente din Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie si Statele Unite, iar rezultatele sale vor fi anuntate la momentul potrivit", a precizat el.

Ancheta este in curs, dar faptul ca pachetele au fost expediate din Yemen orienteaza suspiciunile spre aripa al-Qaida din Peninsula Araba, care a incercat deja sa atace SUA, in special printr-un atentat esuat cu explozibil impotriva unui avion de linie, in ziua de Craciun in 2009, comis de un tanar nigerian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.