Intr-un nou mesaj audio difuzat de televiziunea Al-Jazeera, liderul Al-Qaeda avertizeaza Franta si justifica rapirea unor cetateni francezi in Niger, ca fiind o urmare a "injustitiilor comise impotriva musulmanilor".

Osama ben Laden, liderul miscarii Al-Quaida, a justificat rapirea de luna trecuta a cinci cetateni francezi in Niger, si a numit aceste rapiri rezultatul injustitiilor franceze impotriva musulmanilor. Totodata, potrivit paginii online a Al-Jazeera, ben Laden a avertizat ca rapirile vor continua.

Intr-o noua inregistrarea audio care i-a fost atribuita lui ben Laden si transmisa de Al Jazeera miercuri, acesta le-a transmis francezilor "sa nu mai intervina in afacerile musulmanilor din nordul si vestul Africii".

"Subiectul discursului meu este motivul pentru care securitatea voastra este amenintata si fii vostri sunt luati ostateci. (...) Rapirea unora dintre expertii vostrii in Niger, in timp ce erau protejati de agentii vostrii de acolo, este o reactie la injustitiile voastre impotriva lumii musulmane. (...) Cum ar putea sa fie corect ca voi sa interveniti in afacerile musulmanilor, in special in nordul si vestul Africii, sa va suportam agentii si sa ne luati bogatiile in cel mai suspicioase moduri, in timp ce oamenii de acolo (n.r. Africa) sufera din pricina saraciei", a declarat liderul Al-Quaida.

Aripa nord-africana a Al-Quaida si-a asumat responsabilitatea pentru rapirea a cinci cetateni francezi in septembrie, impreuna cu alte doua persoane, una originara din Madagascar si alta din Togo. Ostatecii francezi sunt angajati ai firmelor franceze Areva si Vinci, care au afaceri in orasul minier Arlit din Niger.

Totodata, Ben Laden s-a folosit de ocazie ca sa critice planul Frantei de interzicere a valului islamic in public, lege care va fi implementata anul urmator.

Liderul Al-Quaida este cel mai cautat om din lume, SUA oferint o recompensa de pana la 25 de milioane de dolari pentru capturarea sa.

Cititi si: Franta a hotarat: NU valului islamic in public!

Franta: Riscul de atentate "nu a fost niciodata atat de mare"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.