Dramaturgul, fost disident si ex-presedinte ceh, Vaclav Havel a obtinut, marti, la Praga, premiul international pentru literatura Franz Kafka pentru piesele si pentru eseurile sale.
Juriul international, compus din noua membri, l-a preferat pe Havel intre cei 14 candidati pentru acest premiu destinat sa-l pastreze in amintirea contemporanilor pe autorul "Procesului", originar din Praga. In acest an, premiul isi celebreaza cea de a 10-a aniversare si este insotit de un cec de 10.000 de dolari /7.200 de euro/.

Potrivit AGERPRES, printre laureatii precedenti ai acestui premiu se afla scriitorul american Philip Roth, britanicul Harold Pinter, japonezul Haruki Murakami, francezul Yves Bonnefoy, precum si cehii Ivan Klima si Arnost Lustig.

Fost disident, Vaclav Havel, in varsta de 74 de ani, este unul dintre principalii artizani ai caderii comunismului in ex-Cehoslovacia in cursul Revolutiei de catifea, in noiembrie 1989.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.