Reteaua al-Qaida considera Bulgaria drept "o tinta legitima", din cauza trimiterii de trupe in Irak si Afganistan pentru sustinerea Statelor Unite, avertizeaza seicul Abu Sharif, un reprezentant al gruparii libaneze Asbat al-Ansar.

  • Bulgaria, in vizorul Al-Qaida

Intr-un interviu acordat publicatiei bulgare 24 Ceasa, Abu Sharif, purtatorul de cuvant al Asbat al-Ansar, a indemnat Guvernul bulgar sa retraga trupele din Afganistan, inainte de a fi prea tarziu, relateaza MEDIAFAX.

Sharif a facut aceste declaratii intr-o tabara de refugiati palestinieni din Sidon (Liban), in prezenta liderului gruparii, Haytham Abd Al-Karim Al Sa'di.

"Trebuie sa fim foarte vigilenti cand primim astfel de avertizari din partea unei organizatii radicale", a reactionat directorul Serviciului National de Informatii din Bulgaria (NRS), Kirso Kirov.

Avertismentul gruparii Asbat al-Ansar intervine dupa ce ministrul bulgar al Apararii, Aniu Anghelov, a anuntat ca intentioneaza sa suplimenteze cu 700 de militari numarul efectivelor din Afganistan pana in 2013.

"Participarea noastra la diverse misiuni ne expune amenintarilor comune, care nu sunt indreptate doar impotriva noastra, ci si a altor state care au trupe in strainatate. De aceea, desi nu avem informatii specifice privind amenintari directe, trebuie sa fim vigilenti", se arata intr-un comunicat comun al Ministerului de Externe si Ministerului Apararii.

Asbat al-Ansar figureaza pe lista Statelor Unite cu organizatii teroriste din cauza presupuselor legaturi cu reteaua terorista al-Qaida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.